Pantheon - remote support op afstand Pantheon V13
remote support op afstand

Telewerken, op afstand toegang tot al uw informatie, maar dan wel veilig!

Files, afstand en duur parkeren: Het kost tijd en handenvol geld om op kantoor te komen. Zou het niet heerlijk zijn als u thuis toegang heeft tot uw kantoornetwerk. Zodat u uw mail kan beantwoorden, documenten kunt bewerken of de boekhouding kunt doen.

Pantheon heeft hier een goede en veilige oplossing voor.
Via VPN – Virtual Private Networking is het mogelijk om op een veilige methode via het internet op het kantoor te werken.

U logt in zoals u dat op kantoor zou doen. Zo kunt u in Outlook de agenda en de mail bekijken en beantwoorden, de op het netwerk opgeslagen documenten bewerken de boekhouding gebruiken.

Vereisten voor de thuiscomputer zijn: Windows XP, 512MB geheugen, een actuele virusscanner, een snelle ADSL verbinding. Alle benodigde applicaties moeten ook op de thuiscomputer geïnstalleerd zijn.

Vereisten voor het kantoor zijn: Een snelle betrouwbare Cisco VPN router met ondersteuning voor encryptie en certificaten.

Kort samengevat werkt de beveiliging als volgt: De gebruiker krijgt van ons een digitaal certificaat om toegang te krijgen tot dit netwerk. Dit certificaat is 3DES gecodeerd. De gegevens die via een tunnelverbinding met het kantoor worden uitgewisseld zijn ook gecodeerd met 3DES en MD5. Dit is een zeer hoog niveau van beveiliging.

Als het nodig is een telewerker te weigeren op het kantoor netwerk hoeven jullie ons alleen maar te bellen. Wij trekken op aftand het digitale certificaat in en de gebruiker wordt de toegang geweigerd.

In verband met de veiligheid geven wij eenmaal per jaar een nieuw certificaat uit.

Op kantoor plaatsen wij een Cisco VPN router in de serverruimte. Dit merk geldt als de ongekroonde koning van al het internetverkeer. Dit apparaat kan een voor af af te spreken aantal telewerkers tegelijk toegang geven tot het kantoornetwerk. Dit aantal is uiteraard achteraf uitbereidbaar.